side-area-logo

In het kort

Wat heb je nodig?
Je volgt een kwantitatieve master in de richting quantitative finance, econometrie, wiskunde of een vergelijkbare technische studie
Aantoonbare interesse in modelleren of interesse in het toepassen van jouw kennis over econometric methods in business
Basis programmeerkennis in Matlab of SAS of Python of R
Je vindt het leuk om op praktische en creatieve wijze nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen
Initiatief en zelfstandigheid
Je bent minimaal twee dagen per week beschikbaar
Wat ga je krijgen?
Werken in een hoog opgeleid, kwantitatief, jong en enthousiast team met een informele cultuur; jouw stem en visie draagt bij aan het succes van RiskQuest
Meewerken aan opdrachten voor internationale banken, pensioenfondsen en verzekeraars
Verder ontwikkelen van jouw kennis van Matlab en/of SAS en/of R, door mee te werken aan data-analyse, ontwikkelen en reviewen van markt en krediet risicomodellen
Kennis van risicomodellen; bijvoorbeeld kredietrisico (PD, LGD, EAD Modellen) en/of markt risicomodellen (bijvoorbeeld VAR)
De kans om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de opdrachten die we doen voor onze klanten
Een competitief uurtarief, deelname aan leuke teamactiviteiten, en flexibele werktijden

Wie is wie?

Een greep uit team RiskQuest:

ImageImageImage
Emma is een consultant die zich toelegt op het modelleren buiten de financiële sector.
Emma Immink
Consultant
Rick is een senior consultant met een specialisme in het ontwikkelen van credit risk modellen. Tevens maakt hij een onderdeel van het RiskQuest recruitment-team.
Rick Stuhmer
Senior Consultant
Sidney is mede-oprichter en partner van RiskQuest met een specialisme in Market Risk Management en Asset & Liability Management (ALM).
Sidney Leever
Partner

Wil jij:

Meewerken aan projecten om risico’s in de financiële sector te meten en inzichtelijk te maken? Kennis opdoen over risicomodellen? Onderdeel zijn van een klein, ambitieus team in een informele cultuur, waar veel aandacht is voor jouw begeleiding en persoonlijke ontwikkeling?

Jij bent:

een talentvolle, sociale en gemotiveerde student. Je wilt jezelf ontplooien binnen quantitative modeling en je hebt een brede kijk op de wereld.

En wij?

Achter

de schermen

RiskQuest

in cijfers

0
Nummer 1
in het ontwikkelen en valideren van risk management risico modellen.
Image icon
0
Programmeertalen
die we actief gebruiken.
0
RiskQuest
collega's.

Over ons

We zijn een adviesbureau gespecialiseerd in (risico)modellen voor de financiële sector. In een steeds complexere wereld is ook steeds meer behoefte aan het beheren van risico’s. Modellen zijn hierbij een belangrijk instrument. Onze dienstverlening richt zich op alle aspecten rondom het gebruik van modellen: data, modelontwikkeling, validatie, beleid en strategie.

 

In de afgelopen jaren hebben wij een indrukwekkend klantenbestand mogen opbouwen. We werken voor alle grote Nederlandse financiële instellingen. Daarnaast breiden we onze dienstverlening steeds verder uit. Zo bouwen we een rating-tool voor een aantal partijen in de publieke sector en zijn we bezig met een nieuw initiatief (www.data-quest.nl) voor meer (big) data gerelateerde vraagstukken (zowel binnen als buiten de financiële wereld).

 

We zijn een team van 25 ambitieuze individuen met bijna allemaal een kwantitatieve achtergrond op gebied van econometrie, wiskunde en natuurkunde. Onderlinge sociale contacten en een informele werksfeer met veel individuele vrijheid vinden we belangrijk. Hierdoor word je snel een onderdeel van ons hechte team.

”EEN INFORMELE WERKSFEER MET VEEL INDIVIDUELE VRIJHEID VINDEN WE BELANGRIJK.”

Wanneer je solliciteert

1
Screening
Het recruitment team screent jouw sollicitatie op basis van cv, motivatiebrief en cijferlijst. Lijken we op papier een goede match? Dan neemt het recruitment team binnen één week contact met je op.
2
Kennismaking
Klikte het op papier? Dan ben je van harte welkom bij ons op kantoor. We maken graag persoonlijk kennis met je in een oriënterend gesprek.
3
Vervolggesprek
Positieve kennismaking gehad? Dan hebben we graag een vervolggesprek met je. Je krijgt eventueel een case voorgelegd, als dit gewenst bleek in het kennismakingsgesprek.
4
Een aanbod
De neuzen staan dezelfde kant op? Mooi: we doen je een aanbod en je kan op korte termijn beginnen!

Interesse?

Druk op de knop en mail ons jouw motivatie, CV en cijferlijst. We nemen gedurende het hele jaar werkstudenten en stagiaires aan.

Heb je vragen over deze vacature, of het sollicitatieproces? Neem contact op met onze business manager Jiske op: 020-693 29 48.

Of ken je iemand?

Spread the word!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Image module

© 2020